Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Επίσκεψη στην Δημοτική Πινακοθήκη

 
        Την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου, τα τμήματα Γ2 και Γ3 πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στη Νέα Δημοτική Πινακοθήκη της Αθήνας, στα πλαίσια του μαθήματος του Ελεύθερου Σχεδίου. Την επίσκεψη οργάνωσε ο κ. Σταύρος Μελισσινόπουλος, διδάσκων του σχεδίου και συνόδεψε η φιλόλογος κ. Βασιλική Μαρκοπούλου.
Στην πινακοθήκη, οι μαθήτριες και οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε φυσική επαφή με έργα ελληνικής ζωγραφικής από διαφορετικά υλικά και τεχνικές, τριών βασικών ρευμάτων. Έργα κλασσικισμού, ιμπρεσσιονισμού και εξπρεσιονισμού της συλλογής της πινακοθήκης, αποτέλεσαν το ερέθισμα για να επεξεργαστούν και να αναπλαισιώσουν προηγουμενες σχολικές τους γνώσεις (π.χ. από τη λογοτεχνία ή την ιστορία), να εξασκήσουν την νεο-αποκτηθείσα παρατηρητικότητά τους (από τα μαθήματα του σχεδίου) και να επανεκτιμήσουν τη σημερινή εποχή σε σχέση με όσα είδαν. Η επίσκεψη είχε διαδραστικό χαρακτήρα, καθώς οι μαθητές παρατήρησαν, στοχάστηκαν και παρουσίασαν, την ίδια στιγμή.

Επιπλέον, η διαδρομή προς την πινακοθήκη έδωσε την ευκαιρία, με πρόσθετα ερεθίσματα, για σκέψη και εμπειρίες, όπως συνέβη με την ανακάλυψη της νέας αντι-συμβατικής πολυκατοικίας της οδού Μυλλέρου, η οποία φάνηκε να θέτει σε αμφισβήτηση τα στερεότυπα που είχαν για τη συλλογική κατοικία στον πυκνό αστικό ιστό του κέντρου της Αθήνας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου