Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Στην έκθεση φωτογραφίας στο Ζάππειο (μέρος δεύτερο)

H επίσκεψη  στην έκθεση φωτογραφίας στο Ζάππειο ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία για ολα τα παιδιά της ομάδας.Το πρωτόπυτο φωτογραφικό υλικό απο τις θηριωδίες των Ναζί κατα των Εβραίων αλλά και σε πολλές γωνιές της Ελλάδας κατά αμάχων, εντυπωσίασε και συγκίνησε.


" Οι φωτογραφίες με τις οποίες ήρθαμε αντιμέτωποι εκεί ήταν σκληρές, συγκλονιστικές μα και συνάμα διαφορετικές από όσα έχουμε συνηθίσει. Βλέποντας λοιπόν τη θεωρία που μαθαίνουμε στο σχολείο να ενσαρκώνεται παγιδευμένη μέσα στα πλαίσια μερικών φωτογραφιών, μέχρι και ο τελευταίος από εμάς συγκλονίστηκε στη θέα τους και γυρίσαμε πίσω με μία καινούρια ανανεωμένη εντύπωση για τη σοβαρότητα αυτών των γεγονότων" μας έγραψε τις εντυπώσεις της η Νότα
Ιδιαίτερα συγκίνησαν οι σκληρές φωτογραφίες από τους τόπους που μαρτύρησαν χιλιάδες Ελληνες απο τους Γερμανούς κατακτητές. Απο τις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, την Φλώρινα, τα νησιά μας,το Δίστομο , τα Καλάβρυτα,τον Βιάννο, τα Χανιά, την Κοζάνη, τα Ανώγεια, τον Πειραιά , τον Πολύγυρο, την Ξάνθη, την Αρτα, την Κάνδανο, την Τρίπολη, την Κόρινθο,τα Γιάννενα και δεκάδες αλλα χωριά και γειτονιές.

Φωτό:  Oλυμπία-Αννα, Ραφαήλ, Βάσω ,Νίκος.

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου