Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Χριστούγεννα ξανά...


Είναι γεγονός ότι παρόλο περισσότεροι νέοι έχουν φορτωμένο πρόγραμμα εξαιτίας των μαθημάτων τους, έχουν και αρκετό ελεύθερο χρόνο, τον οποίο μπορούν να αξιοποιήσουν δημιουργικά. Ένας δημιουργικός τρόπος αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου είναι η μουσική, το θέατρο, ο κινηματογράφος αλλά και η έξοδος τους σε ιδιαίτερα κέντρα νυχτερινής διασκέδασης.

  • Μουσική:Χριστούγεννα: The best hits of all times

Έφτασε πάλι η εποχή, όπου ενθουσιασμένα παιδιά σκέφτονται το δώρο που θα ζητήσουν από το Άγιο Βασίλη, οικογένειες στολίζουν τα σπίτια τους και ο δρόμος φωτίζεται από τα χριστουγεννιάτικα στολίδια. Είτε στολίζεται, λοιπόν,το χριστουγεννιάτικο δέντρο, είτε ετοιμάζεται κάποιο χριστουγεννιάτικο πάρτι, θα χρειαστείτε το τέλειο soundtrack για να βρίσκεστε το εορταστικό πνεύμα !!!


“All I want for Christmas is you – Mariah Carey”

Ένα τραγούδι της Mariah Carey, που όλοι μας γνωρίζουμε και έχουμε τραγουδήσει. Οι στίχοι του τραγουδιού δηλώνουν πως ο πρωταγωνιστής δεν ενδιαφέρεται για τα χριστουγεννιάτικα δώρα και φώτα. Το μόνο που θέλει είναι να βρίσκεται μαζί με τον αγαπημένο της. Πρώτο ακούστηκε το 1994 κέρδισε τις καρδιές όλων μας και μέχρι σήμερα αποτελεί ένα “must” τραγούδι Χριστουγέννων.

“Jingle Bell Rock”

Ένα διάσημο Χριστουγεννιάτικο τραγούδι που πρώτο κυκλοφόρησε το 1957 απ’ τον Bobby Helms, χάνει σύντομες αναφορές σε άλλα δημοφιλή τραγούδια της δεκαετίας του 1950, όπως το “Rock Around the clock” και αναφέρει τη μετάβαση σε μία Jingle Hop. Όλοι γνωρίζουμε το τραγούδι από τις πρώτες νότες της ηλεκτρικής κιθάρας που παίζεται από τον Hank Garland και δεν χορταίνουμε να το ακούμε 56 χρόνια μετά!

“Have yourself a merry little Christmas”

Κλασικό τραγούδι από τα μέσα το 20ου αιώνα, γράφτηκε απο τους Hugh Martin και Ralph Blane και με αρχική τραγουδίστρια την Judy Garland στο Meet Me του St. Louis have. Έχουν γίνει πολλές παρασκευές από τους Frank Sinatra, , Phil Wickham, Sidewalk Prophets, Don Moen και Lady Antebellum.

“Let it snow, Let it snow, Let it snow”
Ηχογραφήθηκε για πρώτη φορά το 1945 από τον Vaughn Monroe, και αμέσως κατέκτησε τις καρδιές όλων των ανθρώπων, παίρνοντας τη 1η θέση του Billboard music chart το επόμενο χρόνο. Έγινε ένα από τα best-selling τραγούδια όλων των εποχών και  πολλοί τραγουδιστές όπως  οι Frank Sinatra, Dean Martin, Chicago, Lady Antebellum , Cascada κλπ έχουν φτιάξει τις δικές τους εκδοχές.  Ωστόσο, αν και το τραγούδι δεν αναφέρεται για τα Χριστούγεννα συνδέεται  όμως με την χειμωνιάτικη εποχή.

Mistletoe-Justin Bieber

Ένα τραγούδι του Καναδού Τζάστιν Μπίμπερ (Justin Bieber)  που πρώτο κυκλοφόρησε το 2011! Έφτασε την λίστα των 10 καλύτερων τραγουδιών για τα Χριστούγεννα σε Νορβηγία, Καναδά ,Δανία και Αμερική ! Ο Τζάστιν κατάφερε να πουλήσει 164.000 αντίγραφα απ’ την πρώτη βδομάδα και να είναι το 5 σε σειρά στα Billboards Hot Digital Song Chart !

“8 Days for Christmas- Destiny’s Child”

Πρώτο κυκλοφόρησε το 2001 ,με ερμηνευτές το συγκρότημα Destinys Child !  Μέχρι και σήμερα έχει πουλήσει 705.000 αντίγραφα στις ΗΠΑ και 2.000 σε ολόκληρο τον κόσμο ! Οι τραγουδίστριες μετρούν τις μέρες για τα Χριστούγεννα καθώς και τα δώρα που επρόκειτο να τους αγοράσουν οι αγαπημένοι τους

"Silent Night, Holy Night"

Τραγούδι που έχει μεταφραστεί σε περίπου 140 γλώσσες ανάμεσα τους και στα ελληνικά (Άγια Νύχτα). Συνθέτη του τραγουδιού υπήρξε ο Franz Xaver Gruber και στιχογράφο τον Joseph Mohr, οι οποίοι συνεργάστηκαν  σε μια μικρή πόλη την, Oberndorf bei Salzburγ, στην Αυστραλία.

“Happy X-mas (War is over)”

Γραμμένο από τον αδικοχαμένο John Lennon και την Yoko Ono, κατά τη προσπάθειά τους να μεταφέρουν το αντιπολεμικό μήνυμα μέσω της μουσικής. Το ζευγάρι εύχεται σε όλους καλά Χριστούγεννα και καλωσορίζουν το νέο έτος χωρίς δάκρυα. Το τραγούδι ηχογραφήθηκε από τους δύο συγγραφείς και με τη συνεργασία του Harlem Community Choir. 

“This Christmas- Chris Brown”

Πρώτο κυκλοφόρησε το 1970 από την Donny Hathaway και έχει τραγουδηθεί από πολλούς καλλιτέχνες όπωςUsher, Christina Aguilera, Boys II Men αλλά έγινε ευρέως γνωστό όταν ερμηνεύτηκε από τον Chris, το 2007. To τραγούδι αυτό είχε το ρόλο “soundtrack” της ταινίας “This Christmas” που κατάφερε να κερδίσει θετικούς ψήφους από θεατές αλλά και κριτικούς. Τραγούδια που συνόδευαν την ταινία ήταν επίσης το “I’ll be home for Christmas”- Jordin Sparks, “Merry Christmas baby”, “Jingle bells” –BZK κ.τ.λ.


  • Κινηματογράφος:

Την περίοδο αυτή, υπάρχει ποικιλία κινηματογραφικών ταινιών και θεατρικών παραστάσεων. Όσον αφορά τις κινηματογραφικές ταινίες το «Hunger Games 2» πρόκειται να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες σε λίγες μέρες είναι μια περιπέτεια, αμερικάνικης παραγωγής που εξυμνεί τους αγώνες πείνας, στους οποίους συμμετέχουν παιδιά για να εξυπηρετηθούν οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα.
Έχει επίσης προκριθεί για όσκαρ. Πιστεύω ότι στους περισσότερους νέους θα κινηθεί το ενδιαφέρον και η τιμή του εισιτηρίου είναι αρκετά προσιτή. Σε όσους όμως αρέσουν ταινίες που ανεβάζουν την αδρεναλίνη στα ύψη έχω να σας προτείνω μερικές ταινία τρόμου, όπως είναι το «Κάλεσμα», «Η παγιδευμένη ψυχή 2», και πολλές άλλες. Άλλη μία ενδιαφέρουσα ταινία που πρωταγωνιστούν ο George Clooney και η Sandra Boulock είναι το Gravity.  

            



  • Μέρη διασκέδασης των νέων για τα Χριστούγεννα:

Τώρα όμως που πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και μπαίνουν όλοι σε ένα γιορτινό πνεύμα, έχουμε κάποιες ιδέες για το που μπορείτε να πάτε τα Χριστούγεννα και να περάσετε καλά. Μία  καλή λύση λοιπόν είναι η επίσκεψη στα εμπορικά κέντρα της Αθήνας, τα οποία διαθέτουν πληθώρα καταστημάτων, καφετεριών, cinemas, εστιατορίων, στα οποία θα περάσουν ευχάριστα  την ώρα τους. Επίσης, αυτές τις γιορτινές μέρες διοργανώνονται σε αυτά διάφορα events. Για όποιον θέλει ,όμως, να διασκεδάσει λίγο παραπάνω   υπάρχουν πολλά μέρη για να πάτε. Ειδικότερα, τα παιδιά που πηγαίνουν στη Τρίτη λυκείου και θέλουν να βγουν λίγο έξω τα Χριστούγεννα να διασκεδάσουν και να ξεσκάσουν,  μακριά από τη ρουτίνα της καθημερινότητας, υπάρχουν πολλά όμορφα μέρη για να πάνε. Έχουμε επισκεφθεί κάποια μέρη και θα θέλαμε να σας τα προτείνουμε:

Έχουμε επισκεφτεί κάποια όμορφα μέρη και θα θέλαμε να  σας  τα  προτείνουμε. Κάποια από αυτά είναι:
Δάφνη, Ηλιούπολη, Γλυφάδα ,Θησείο, Νέα Σμύρνη, Γκάζι , Πλάκα, Μοναστηράκι, Ψυρρή και πολλές άλλες .


Από την ομάδα: Psycho_Angels

1 σχόλιο: