Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Στο Αρμένικο σχολείο..



Πριν από λίγο καιρό  επισκεφτήκαμε ως μέλη της πολιτιστικής ομάδας του σχολείου μας το Aρμένικο σχολείο στην οδό Σαρκουδίνου 120 στο Δουργούτη. (Στην περιοχή αυτή εγκαταστάθηκε ο μεγαλύτερος  πληθυσμός προσφύγων από την Αρμενία μετά την Μικρασιατική καταστροφή το 1922, που εκτιμάται ότι ήταν περίπου 8.000 άτομα). Το Αρμένικο σχολείο συμπλήρωσε φέτος τα 50 χρόνια λειτουργίας του, όσα δηλαδή και το δικό μας σχολείο.


Κατά την επίσκεψή μας αυτή πληροφορηθήκαμε από τον διευθυντή του δημοτικού και του γυμνασίου αλλά και καθηγητές για τις ενδοσχολικές και εξωσχολικές δραστηριότητες του σχολείου. Πραγματοποιούνται επισκέψεις σε μουσεία, θέατρα και σε άλλους εκπαιδευτικούς χώρους για την επιμόρφωση των παιδιών, όπως ακριβώς γίνεται και στα υπόλοιπα σχολεία. Εκτός από αυτά το σχολείο στα πλαίσια της Αρμένικης κοινότητας συμμετέχει και σε πολλές άλλες δραστηριότητες. Λόγου χάρη, υπάρχει -όσον αφορά τα αθλητικά δρώμενα-ομάδα μπάσκετ, ποδοσφαίρου και βόλλεϋ.  Παράλληλα λειτουργούν και πολιτιστικές ομάδες που ενασχολούνται με το θέατρο, τη μουσική και το χορό. Επιπλέον μας πληροφόρησαν για τη προσπάθεια ενισχυτικής διδασκαλίας από έναν μαθηματικό -φυσικά αφιλοκερδώς- προς τους μαθητές του γυμνασίουτην Αρμενική. Διδάσκονται ακόμα Αρμένικη γεωγραφία, ιστορία και θρησκευτικά.Τέτοιες προσπάθειες είναι εύλογες και θα πρέπει να συνεχίζονται προκειμένου να διασώζεται η πολιτιστική κληρονομιά τους.

Στόχος μας είναι σε μια επόμενη περίοδο σε συνεργασία με την Αρμένικη κοινότητα να γνωρίσουμε και εμείς την ιστορία και τον πολιτισμό τους.


                                                                                         
ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΡΑΙΣΑ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΤΣΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου