Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Blu: μια ξεχωριστη παρουσία στην "τέχνη των δρόμων"


Πολλοί είναι οι καλλιτέχνες οι οποίοι εντάσσονται στον χώρο του γκράφιτι. Αναμφισβήτητα
κάποιοι ξεχωρίζουν για το ιδιαίτερο τους στυλ με το οποίο επιδιώκουν να περάσουν μηνύματα ειδικότερα στους νέους. . .

Blu είναι το όνομα του Ιταλού καλλιτέχνη που σκόπιμα έχει κρύψει την πραγματική του ταυτότητα. Ζει στην Μπολόνια και δραστηριοποιείται στο χώρο της τέχνης του δρόμου από το 1999.

Η φήμη του ξεκίνησε το 1999 χάρη σε μια σειρά παράνομων γκράφιτι ζωγραφισμένα στο ιστορικό κέντρο της Μπολόνια στην Ιταλία. Το χαρακτηριστικό στυλ εμφανίστηκε το 2001 όταν ο Blu άρχισε να ασχολείται με το house paint. Ανθρώπινες φιγούρες, άλλοτε σαρκαστικές και άλλοτε δραματικές, εμπνευσμένες από κόμιξ ή arcade παιχνίδια άρχισαν να εμφανίζονται στους δρόμους της Μπολόνια.

Η συνεργασία του καλλιτέχνη με άλλους καλλιτέχνες του είδους του τον οδήγησε σε πειράματα με ψηφιακά κινούμενα σχέδια και σύντομα δημιούργησε διαδραστικά βίντεο κλιπ που χρησιμοποιήθηκαν ως συμβολή στις ζωντανές μουσικές παραστάσεις του συλλογικού ΟΚ ΝΟ.

Ο Blu συνεργάζεται με τον Ericailcane, μια συνεργασία ιδιαίτερα αποδοτική την περίοδο 2003-2006. Οι καλλιτέχνες, φίλοι και στην πραγματική ζωή συνεχίζουν να συνεργάζονται σε μικρότερη όμως συχνότητα.

Ο Blu καθ' όλη τη νεανική του καριέρα ασχολήθηκε κυρίως με τοιχογραφίες αποφεύγοντας την συμμετοχή του στις εκθέσεις των "μεγάλων" του καλλιτεχνικού χώρου.

Πηγή: Wikipedia

Μάλλιου Αλεξάνδρα, Δρακάκη Χαρούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου