Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Αντίο και καλό ταξίδι κυρία....

Ένα πολύ αγαπημένο μας πρόσωπο έφυγε από κοντά μας το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης, κάνοντας όλους μας να λυπηθούμε: Η αγαπημένη μας καθηγήτρια που δίδασκε κοινωνιολογία και πολιτική και δίκαιο, Κατερίνα Γιασλά.

Η κυρία Γιασλά βρισκόταν αρκετά χρόνια στο σχολείο μας και πάντα προσπαθούσε να έρθει πιο κοντά με τους μαθητές ακόμα και αν υπήρχαν κάποιες στιγμές έντασης. Προσπαθούσε πάντα να μας κεντρίσει το ενδιαφέρον για το μάθημά της και έβρισκε πάντα τρόπους ώστε να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε το μάθημα καλύτερα. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να περιγράψουμε τα συναισθήματά μας σ' αυτές τις θλιβερές στιγμές. Για αυτό και εμείς κλείνοντας αυτό το κείμενο θα θέλαμε να πούμε ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, για ότι μας δίδαξε και ένα μεγάλο ΣΥΓΝΩΜΗ για τις στιγμές που τη στεναχωρήσαμε, να ευχηθούμε συλλυπητήρια και κουράγιο στην οικογένειά της και να της αφιερώσουμε τους στίχους ενός τραγουδιού:

Γιατί έχεις φύγει και δεν είπες ούτε λέξη;

Γιατί έχεις φύγει και δεν είπες ούτε γεια;

Γιατί έχεις φύγει μες τη νύχτα σαν το κλέφτη

και με αφήνεις να ζω στη μοναξιά;

αντίο και καλό ταξίδι κυρία....

Ευγενία-Ρούλα (Γ Λυκείου)


"Οι άνθρωποι εκτιμώνται όταν φεύγουν", λένε. Και ναί, είναι αλήθεια... Το κατάλαβε όλο το 6ο ΓΕΛ Αθηνών, στις 22/12/2010. Τρείς ημέρες πρίν τα Χριστούγεννα. Την ημέρα που μια πολύ καλή καθηγήτρια έφυγε χωρίς να προλάβει να γιορτάσει τα Χριστούγεννα που με τόση ανυπομονησία περίμενε, όπως όλοι μας.Κι όσο αναφορά την ίδια, η αλήθεια είναι ότι οι κάποιοι μαθητές, δεν την συμπάθησαν αρχικά. Πολλοί μάλιστα δεν την συμπάθησαν ποτέ. Οι περισσότεροι όμως κατάλαβαν τον σκοπό της συμπεριφοράς της και της στάσης της στο μάθημα αργοτερα. Ίσως πολυ αργοτερα απ' οσο θα επρεπε... Μπορεί γι αυτό να νιώθουμε τύψεις.Γιατί δεν προλάβαμε να την εκτιμήσουμε.Δεν προλάβαμε να την αγαπήσουμε αρκετά.Δεν προλάβαμε να της πούμε ευχαριστώ. Δεν προλάβαμε να της ζητήσουμε συγνώμη και προσπαθούμε να το κάνουμε τώρα...
Συγνώμη για όλα όσα περάσατε από εμάς.
Συγνώμη για το άγχος που τόσο απλόχερα σας προσφέραμε.
Συγνώμη που ήμασταν τα άτακτα παιδιά.
Συγνώμη για όλα όσα είπαμε για εσάς.
Συγνώμη αν και ξέρουμε ότι δεν μπορούμε να τα πάρουμε πίσω...
Συγνώμη λοιπόν, κι ευχόμαστε να μας ακούτε. Καλό ταξίδι Κα Γιασλά. Να προσέχετε...
Xαρά (Β Λυκείου)

2 σχόλια:

  1. Θερμά συλλυπητήρια κι από εμάς και καλή δύναμη στους οικείους της.

    ekto1972

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πολυ ωραιο αυτο που εγραψες Χαρα ειναι κατι που ολοι θα θελαμε να πουμε στην κυρια μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή