Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018

Eπίσκεψη στη "ΣΤΕΓΗ"...


Το σχολείο μας στις 7/12 επισκέφτηκε το Ίδρυμα Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών για την παρακολούθηση της <<παράστασης>> <<Βubble Jam>> . Στην ουσία, εντάσσεται όχι τόσο κατηγορία των θεατρικών έργων, αλλά στην διεξαγωγή ενός πειράματος.
Το πείραμα αυτό αφορούσε την σχέση των νέων με τον κόσμο του διαδικτύου. Πως, με άλλα λόγια, οι νέοι αναπτύσσουν σχέσεις μέσω των πλατφόρμων κοινωνικής δικτύωσης, αντιδρούν σε κινδύνους και εν γένει πως συμπεριφέρονται στον κυβερνοχώρο. Το ηθικό δίδαγμα του πειράματος, με τα παιδιά να ενσαρκώνουν χρήστες του ίντερνετ και να λειτουργούν με βάση ένα <<σενάριο>>, είναι πως η ζωή στο διαδίκτυο είναι διαφορετική απο την πραγματική.

Μία ξεχωριστή εμπειρία, τόσο για τους καθηγητές όσο και για τους μαθητές. Η επίσκεψη αυτή, μας έκανε να αναθεωρήσουμε τον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόμαστε το διαδίκτυο, αλλά και την ίδια την στάση της ζωής. Είναι μία ιδιαίτερη προσέγγιση του θέματος: <<ασφάλεια στο διαδίκτυο>>, χώρις οι μαθητές απλώς να λειτουργούν ως δεκτές, αλλά και ως πομποί.
Φωτό-κείμενο : EYA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου