Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Στ' Αρρένων : το "Πρότυπο" σχολείο των μεταπολεμικών χρόνων


Ο κ। Ανδρέας Γαλανόπουλος ήταν μαθητής του ΣΤ΄ γυμνασίου Αρρένων απόφοιτος του 1952। Ο πατέρας του ,ο κ। Χρήστος Γαλανόπουλος ήταν γυμναστής στο σχολείο αυτό και ιδρυτικό μέλος του συλλόγου ‘Φίλων΄ του σχολείου(δες εδώ κλικ). Μας είπε για τις προσπάθειες που έγιναν για την ανέγερση του διδακτηρίου του 6ου Γυμνασίου-Λυκείου ।Μας τόνισε ιδιαίτερα τη συμβολή των μικρών μαθητών που τον ενθουσιασμό τους ώθησαν τους μεγάλους να ξεκινήσουν και να ολοκληρώσουν τη σημαντική αυτή προσπάθεια

Στο απόσπασμα που ακολουθεί μας μιλάει για τη καλή φήμη του ΣΤ’ Αρρένων που εκείνα τα χρόνια θεωρούνταν ‘Πρότυπο’ Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι ερχόντουσαν παιδιά από τη περιφέρεια στην Αθήνα για να φοιτήσουν στο σχολείο αυτό.


Και μιλώντας για την καλή φήμη του 6ου πολλοί ηταν οι "διάσημοι" που αποφοίτησαν εκείνη τη εποχη Σε ένα απόσπασμα δημοσιεύματος (5/6/1986) στον "Οικονομικό Ταχυδρόμο ΄ αναφέρονται ενδεικτικά, από τον Γιάννη Μαρίνο,τον γνωστό δημοσιογράφο, πρώην μαθητή επίσης του 6 ου , τα παρακάτω σημαντικά ονόματα αποφοίτων του σχολείου μας : Κογκετσάς (καθηγητής μαθηματικών,Πρυτανης στο πανεπιστήμιο Θράκης και Πρύτανης) , Θύμιος Πέτρου (βιομήχανος και δημιουργός της BEBELAC) , Τάσσος Άμαλος (πρόεδρος της ΔΕΗ, του ΟΑΣ και του ΟΑΕΔ), Μπασιάκος (διευθυντης της ΕΜΥ), ο λογοτέχνης Πότης Κατράκης, Αργυρόπουλος (Νομικό Συμβούλιο του Κράτους),Κωτούλας και Μαργαρώνης (Ολυμπιακή) Δ Οικονομόπουλος (Ιονικη Λαική Τράπεζα) και δεκάδες αλλοι γιατροί,καπετάνιοι, επιχειρηματίες και στελέχη του κρατικού και ιδιωτικού τομέα Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Γ.Μαρίνος "για ενα λαικό Γυμνάσιο ο απολογισμός δεν φαίνεται απογοητευτικός"

Συνεντευξη: Χριστίνα Ζάχου, Τάσος Μπαχάρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου