Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019

17 NOEΜΒΡΗ

Μια ξεχωριστή γιορτή διοργανώθηκε αυτή την χρονιά στο σχολείο μας  για την επέτειο του Πολυτεχνείου  . Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης ο καλεσμένος μας από το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων ,κος Χρηστίδης, μας παρουσίασε τα γεγονότα εκείνης της περιόδου με έναν διαφορετικό , πολυ αποτελεσματικό ,τρόπο. Με ένα σύντομο ιστορικό ,με την χρήση φωτογραφιών, αλλά και με διάλογο με τους μαθητές και τις μαθήτριες. Η παρουσίαση της κάθε φωτογραφίας, η αναλυσή της και τα ερωτήματα που έθετε προς τα παιδιά , κέντρισαν το ενδιαφέρον και σίγουρα οδήγησαν σε  μια σε βάθος κατανόηση της ιστορικής περιόδου και της ηρωικής αντίστασης των φοιτητών
Ακολούθησε ανάγνωση από μαθητές  και μαθήτριες κειμένων -με την επιμέλεια της κας Σπηλιοπούλου-για το χρονικό του Πολυτεχνείου  που συνοδεύτηκε απο τραγούδια της αντίστασης που απέδωσε και πάλι άρτια η μουσική ομάδα του σχολείου μας.

 
    Παράλληλα στην υπόγεια αίθουσα του διδακτηρίου (με την έξοδο προς Ζεύξιδος ) οργανώθηκε έκθεση φωτογραφίας με αντικείμενο την Επταετία και την αντίσταση στην Χούντα των Συνταγματαρχών.
Η έκθεση θα παραμείνει στον χώρο για μια εβδομάδα. Να σημειωθεί οτι η οργανωσή της έγινε με την συνδρομή του Ιδρύματος της Βουλής , το οποίο και ευχαριστούμε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου