Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

ΠΟΥ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ;......

"Που βαδίζουμε;'' είναι το όνομα από το νέο πρότζεκτ με το οποίο τα 'παιδιά μας' ,ο Χάρης, η Πάολα και η Μαρία ,επιστρέφουν στο Δουργούτι. Ηταν 4 χρόνια πριν ,οταν  μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά της Πολιτιστικής Ομάδας του σχολείου δημιούργησαν την φωτογραφική έκθεση στα πλαίσια ενός τοπικου φεστιβάλ. (η εκθεση αυτή τους εξασφάλισε -μαζί με τον Στράτο και τον  Κωνσταντίνο  -το ταξίδι στη Νάπολι και την συμμετοχή στο διεθνές φεστιβάλ ALTO FEST)
Τα χρόνια που μεσολαβησαν μάζεψαν πολλές εμπειρίες και τώρα σαν ομάδα 'Eyes of Art' επιστρέφουν με ενα πρωτόπτυπο και εντυπωσιακό εργο στην ιστορική προσφυγική γειτονιά.
Σε συνεργασία με την ομάδα Urbandig project και εργαλείο το 'Καφενείο του κόσμου' (WORLD CAFE') ερχονται να αξιοποιήσουν τις όμορφες ιστορίες των κατοίκων του Δουργουτίου. 


Έτσι εστησαν 10 πινακιδες στις οδους Φανοσθένους ,Αυτοκράτορος Νικολάου και Θυμοχάρους που περιέχουν 'κρυμμένες' ιστορίες των παλιών κατοίκων της γειτονιάς. Οι ιστορίες αποκαλύπτονται χρησιμοποιώντας το κινητό και σκανάροντας τους κωδικούς QR που αναγράφονται σε κάθε πινακίδα.Με αφορμή αυτές τις ιστορίες συλλογικότητας και επίλυσης των τότε προβλημάτων ,συστήνονται στους κατοίκους και τους επισκέπτες 
σύνχρονες μεθοδολογίες διαλόγου....

"Ο δρόμος, λοιπόν, μετατρέπεται από απλό δρόμο διέλευσης σε ένα δρόμο γεμάτο ανοιχτές «πύλες» προς ένα κόσμο πληροφοριών με κοινό σκοπό την ενίσχυση του αισθήματος ομαδικότητας".  

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ : /https://pouvadizoume.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου