Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

Τα παιδιά μας συνεχίζουν ....

H Μαρία ,η Πάολα και ο Χάρις ήταν από τα μέλη της πολιτιστικής ομάδας που ανέπτυξαν πλούσια δράση -σαν φωτογράφοι και όχι μόνο- όσο ήταν μαθητές . με αποκορύφωμα την συμμετοχή τους στην αντιπροσωπεία μας που προσκλήθηκε στη Νάπολι στο διεθνές  φεστιβάλ ALTOFEST. Αλλά και τώρα σαν φοιτητές συνεχίζουν της δράσεις τους , συχνά και στη γειτονιά μας στο Νέο Κόσμο. Το περασμένο Σάββατο  ήταν παρουσιαστές σε  μιά δράση στο Δουργούτι .Η δράση ,που οργανώθηκε απο την ομάδα "όχι παίζουμε",  αφορούσε   στη τεχνική διαλόγου "world cafe" ,χρήσιμη για πολλές ομαδικές συζητήσεις στις ζωές μας, και  περιελάμβανε ξενάγηση, παράσταση και συζήτηση.
 
 Στην περιήγηση ο Χάρις και τα κορίτσια , σε διάφορες γωνιές, πάρκα και στοές γύρω απο την οδό Φανοσθένους, αναφέρθησαν σε παλιές ιστορίες των κατοίκων της γειτονιάς και πώς πήραν τότε αποφάσεις για τη ζωή τους  . Κάθε ιστορία ήταν αφορμή συζήτησης για την τεχνική world-cafe.

Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε  στην πλατεία Δουργουτίου οπου ο συντονιστής της ομάδας ο κ.Σαχίνης  με μια θεατρική παρουσίαση  έδωσε το  έναυσμα στους συμμετέχοντες να εφαρμόσουν οι ίδιοι τη μέθοδο του world-cafe . ( H παρουσίαση του κ.Σαχίνη αφορούσε στο  "χαλασμένο ρολόι" που αναφέρετε στο "Κιβώτιο" του Αρη Αλεξάνδρου. Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να συζητήσουν σε ομάδες και να αποφασίσουν την προτασή τους  για τη διαμόρφωση της πλατείας)


Φωτό: Oλυμπιάννα Μηλιάκη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου