Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Επίσκεψη στο Λαύριο......


Στις 27/4 πραγματοποιήθηκε η εκδρομή μας στο Λαύριο. Το πρωί αναχωρήσαμε, φθάνοντας αρχικά στο Τεχνολογικό και Πολιτιστικό Πάρκο, όπου μας περίμενε μία ξεναγός. Αφού πληροφορηθήκαμε από την ίδια  την σημασία του Λαυρίου, όσον αφορά στην εξόρυξη μετάλλου, περιηγηθήκαμε στους διάφορους χώρους του Πάρκου.

Συγχρόνως, μάθαμε ότι στο πάρκο γυρίστηκαν αρκετές γνωστές τηλεοπτικές σειρές, καθώς και ταινίες.

Έπειτα, κάναμε μία στάση για να θαυμάσουμε και να βγάλουμε φωτογραφίες –άλλωστε αυτός ήταν και ο σκοπός της εκδρομής– από ένα υπέροχο άλσος με φοίνικες, γνωστό ως «Φοινικό-δασος».

Στη συνέχεια, επισκεφθήκαμε τον Κυπριανό, την συνοικία τβν μεταλλορύχων του Λαυρίου. Η αρχιτεκτονική των σπιτιών σε συνδυασμό με την επικράτηση μονοκατοικιών έναντι πολυκατοικιών, γεγονός ασυνήθιστο για τη σύγχρονη εποχή, αποτέλεσε την αφορμή για την επίσκεψη της περιοχής εκείνης. Η συνοικία μας έδωσε την εντύπωση ότι βρισκόμασταν σε μία παλαιότερη εποχή και συγκεκριμένα, σε κάποια επαρχιακή πόλη κατά την δεκαετία του 1920 ή του 1930.

Το γεγονός αυτό μας έδωσε το έναυσμα να τραβήξουμε ακόμα περισσότερες φωτογραφίες, τόσο των σπιτιών όσο και του ασυνήθιστα όμορφου τοπίου που μας κέντρισε το ενδιαφέρον.

Όταν ολοκληρώθηκε η επίσκεψη στον Κυπριανό, το πούλμαν μας μετέφερε στο λιμάνι του Λαυρίου. Εκεί είχαμε ελεύθερο χρόνο για ξεκούραση, φαγητό και περιήγηση στο λιμάνι. Το απόγευμα γυρίσαμε στην Αθήνα, καθώς άλλη μία εκδρομή είχε φτάσει στο τέλος της.

 Σύνταξη κειμένου: Ανδρέας Πράσινος 
 Φωτογραφίες: Ανδρέας Πράσινος και Άννα- Μαρία Κότε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου