Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Τέλος για το 36ο. Συνεχίζει 'ενισχυμένο' το 6ο ...


Ηταν Αύγουστος του 1979 όταν δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της κυβέρνησης η κατάργηση των χωριστών "αρρένων" και "θηλέων" και η μετατροπή τους σε μικτά. Ετσι το ΣΤ Λύκειο Αρρένων εγινε το 6ο Λύκειο Αθηνών ενω το ΙΒ Θηλέων έγινε το 36ο Λύκειο . Τα δύο λυκεια -μαζί με τα νυχτερινά - συστεγάστηκαν ολα αυτά τα χρόνια και μοιράστηκαν αιθουσες και προβλήματα. Η ιστορία ομως του 36ου εφθασε στο τέλος της καθώς ηδη ανακοινώθηκε στα πλαίσια των "συγχωνεύσεων" , η ενσωματωσή του στο 6ο Λύκειο. Το ιδιο ακριβώς έγινε με τα αντίστοιχα γυμνάσια. Ετσι τα 6α Λύκειο και Γυμνάσιο παραμένουν οι μοναδικοί "απόγονοι" τόσο του ιστορικού ΣΤ αρρένων όσο και του ΙΒ θηλέων, ενώ το λυκειό μας θα είναι πλέον ο αποκλειστικός "κάτοικος " του κτηρίου που μπαίνει στο 50στο έτος λειτουργίας του...

18 σχόλια:

  1. Δυστυχώς γεννηθήκαμε μία δεκαετία και κάτι ψιλά νωρίτερα.
    Σοφιστής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνεχίζετε μιά πολύ όμορφη παράδοση. Οι δεσμοί που σήμερα φτιάχνονται ανάμεσά σας να είναι τόσο γεροί που μετά από πολλά πολλά χρόνια να συνεχίσουν να κρατάνε την αγάπη τη φιλία και την αλληλεγγύη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Την τελευταία σχολική χρονιά του ΙΒ'Γυμνασίου Θηλέων το 1978-1979 (ήμουν τότε στην Α' Γυμνασίου) στεγαζόμασταν στο
    "Παράρτημα" (Δημοτικό σχόλειο σε κάθετο δρόμο μεταξύ Αθανασίου Διάκου και Καλλιρόης). Μόνο το τμήμα Α1 είχε κληρωθεί να στεγαστεί στο κτίριο της Πυθέου και Ζεύξιδος.
    Επίσης, καθ' όλη τη διάρκεια του Γυμνασίου εξακολουθούσαμε να μην είμαστε ουσιαστικά 'μικτό'. Μόνο στην Α' Λυκείου (1981-1982)έγινε η μεταφορά κοριτσιών από το 36ο στο 6ο και αγοριών από το 6ο στο 36ο.

    'Απόφοιτη 36ου Λυκείου Αθηνών 1984'

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ πήγα στην Α΄Γυμνασίου (το τμήμα μου ήταν το τελευταίο άρχιζε από το Σι έως το Ω) στο παράρτημα στη Καλλιρόης και στις επόμενες χρονιές στο κτήριο της Πυθέου και μετά μεικτό.

      Διαγραφή
    2. και εγω τοτε τελειωσα το λυκειο το 84 36ου

      Διαγραφή
    3. Πιθανόν φοιτουσαμε την ίδια περιοδο στο 6ο,εγώ τελείωσα την πειραματική 5η δέσμη,"ψησταρια"τη λέγανε τότε.. καρακατσουλας..

      Διαγραφή
  4. ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ 1980-1981 ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 12ο ΣΤΟ 6ο (ΣΤΟ Γ1) ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΙΝΕ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΟ ΑΛΛΟ..

    'ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ 36ου 1984'

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο 36ο, Τμήμα Γ3 (1980-1981) είχαν μεταφερθεί όντως 2 αγόρια από το 6ο.

      Διαγραφή
  5. Τελείωσα την Γ΄Λυκείου τη χρονιά 79-80. Εκείνη τη χρονιά έγινε μεταφορά μαθητών στην Α΄Λυκείου από το 6ο στο ήδη 36ο Λύκειο και αντίθετα. Επιτέλους είδαμε αγόρια μέσα στις τάξεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΑ ΛΥΚΕΙΟ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΕΓΙΝΕ ΤΟ 81-82..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΛΕΓΟΜΑΙ ΛΕΓΑΤΟΥ ΠΛΟΥΜΙΤΣΑ(ΜΙΤΣΗ)ΚΑΙ ΨΑΧΝΩ ΝΑ ΒΡΩ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΛΥΚΕΙΟΥ.ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΑΜΕ ΤΟ 1981.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λεγομαι Παναγιώτης Γρίμπελας και ψάχνω μια λίστα Αποφοίτων του 6ου Λυκείου Αρρένων του 1978 με όλους τους Συμμαθητές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ξέρουμε την ιστορία του κτιρίου;πάντα άκουγα το πατέρα μου να λεει στο ταξιτζή όταν μας έφερνε σπίτι :" στις παλιές φυλακές στο παρκάκι δεξιά ". Κ όντως όταν το 1989 πήγα στο 36 γυμνασιο με πύλη από τον πεζόδρομο κ κυλικείο εκεί στην είσοδο ενώ είχε χτιστεί το νέο κτίριο,τα τμήματα της Α' γυμνασίου στεγάζονταν σε μια πτέρυγα αριστερά της πύλης .Αργότερα , στο λύκειο , στο Παλαιό κτίριο παρατηρούσα ότι το κτίριο στην εσωτερική του κατασκευή θύμιζε κάτι από φυλακές . Κάτι οι καγκελοφραχτες τεράστιες πόρτες στους διαδρόμους κάτι τα παραθυρα με κάγκελα βαρέως τύπου ,ιδίως προς τα υπόγεια ,κ κυρίως κάτι χτισμένα τειχια με περβάζι πίσω από τους πίνακες των μαθημάτων θύμιζαν αν όχι καθαροαιμο κτίριο φυλακών αλλά ίσως το επισκεπτήριο τους .ξέρει κάποιος κάτι άλλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τι είσαστε τίποτα τρομοκράτες,και δεν υπογράφετε με τα ονόματα σας?
    Ο καρακατσουλας είμαι,τελείωσα το 6ο Γυμνάσιο και λύκειο,μάλλον το 84..
    Θέλω να θυμάμαι όλα τα ελληνοψυχα και αξιοπρεπή άτομα που φοίτησαν μαζί,εκτός από το πειραχτηρι τον ........!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σας θυμάμαι όλους και όλες διαρκώς με πολύ αγάπη και νόστο για τα όμορφα χρόνια που περάσαμε μαζί και γίναμε Ανθρωποι. Ναι το σχολείο μας ήταν δίπλα στις παλιές φυλακές, αυτές στο βουναλάκι που ήταν ακριβώς στην περίφραξη πάνω από τις κερκίδες του προαυλίου, έφτανε μέχρι το γήπεδο μπάσκετ του Πρωτέα! Με χαρά και όσοι ΔΕΝ είστε τρομοκράτες!! ΧΑΧΑ δώστε τηλέφωνα να βρεθούμε! ΠΛΑΚΑ ΘΑ ΕΧΕΙ!!! Φαρμάκης Δημήτρης 6940005800.

    ΑπάντησηΔιαγραφή