Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Η γιορτή της 25ης Μαρτίου


Μια πρωτότυπη γιορτή παρακολουθήσαμε εφέτος  για την Εθνική μας Επέτειο. Με μικρά σκέτς μαθητές και μαθήτριες παρουσίασαν με μεγάλη επιτυχία ολους τους βασικούς σταθμούς της Ελληνικής Επανάστασης. Από την Φιλική Εταιρεία μέχρι και την Απελευθέρωση, ενώ δεν ελειψε και ο δηκτικός σχολιασμός για την στάση των ¨Μεγάλων Δυνάμεων.
Ενδιάμεσα οι μαθητές -μαθήτριες παρουσίασαν -μαζί με σχετικά ιστορικά βίντεο- και ποιήματα ενω προς το τέλος χόρεψαν παραδοσιακούς σκοπούς της πατρίδας μας αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα. Την εορτή επιμελήθηκαν οι καθηγήτριες κυρίες Χαντζή και Νικολαρέα.
Θερμα συγχαρητήρια σε όλους.

Φωτο: Ραφαήλ,Νίκος

Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Καλό ταξίδι Μανώλη

Είναι ενας μήνας. Ενας ακριβώς μήνας που ο Μανώλης Πουλης ηταν με το θιασό του στο σχολείο μας . Στην αίθουσα εκδηλώσεων παρουσίαζε , ως σκηνοθέτης αυτήν την φορά , το μονόπρακτο  του Μορίς Ντρυόν "Ενας ταξιδιώτης" Ο πολυτάλαντος φίλος και παλιός απόφοιτος του σχολείου μας, αποφάσισε ξαφνικά ,αναπάντεχα , να μας  αφήσει και να ξεκινήσει για το μεγάλο ταξίδι....
Θά τον εχουμε πάντα ζωντανά στην μνήμη μας απο ολα τα εργα που με συνέπεια κάθε χρόνο παρουσίαζε στο σχολείο. Αλλά και απο τα ζεστα λόγια που απηυθυνε στους μαθητές μιλώντας τους πριν απο την παράσταση για το θέατρο και τις αξίες της ζωής. Και θα τον εχουμε στην καρδιά μας  για το γέλιο του ,το πάθος του και την συνεπειά του.
Σε ευχαριστούμε Μανώλη.
Καλό ταξίδι φίλε μας..

ΑΒ

Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Eπίσκεψη στη Δημοτική Πινακοθήκη


Με πρωτοβουλία του καθηγητή εικαστικών κ.Μελισσινόπουλου εγινε την τρίτη 28-2-2017 επίσκεψη και ξενάγηση στη Δημοτική Πινακοθήκη του δήμου Αθηναίων στην έκθεση "εικαστικές τέχνες και αντίσταση" . Συνόδευσε η κα.Καρανίκα και συμμετείχαν 12 μαθητές-τριες της Γ Λυκείου με μάθημα επιλογής το Σχέδιο.