Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Συναυλία για την αλληλεγγύη

 Τα κορίτσια του 6ου, η Ειρήνη, η Μαρία και η Πάολα συμμετείχαν στην γιορτή που διοργανώθηκε απο την Λέσχη Αλληλεγγύης Νέου Κόσμου στο πάρκο της Λαγουμιτζή.
 Τα κορίτσια μας μάγεψαν το κοινό με την μουσική τους ....
 ...ενώ η Ειρήνη ξεσήκωσε τον κόσμο και ιδιαίτερα τους συμμαθητές της που βρέθηκαν στο πάρκο , με  τη φωνή της αλλά και με την "σκηνική της παρουσία"
 μπράβο στα κορίτσια μας!

Φωτό: Xάρις, Στράτος



Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Ο ΜΙΚΡΟΣ ΒΙΟΛΙΣΤΗΣ




   O κυριακάτικος περίπατος στην περιοχή της Ακρόπολης, παρέα με τον φωτογράφοκαι δάσκαλό μας- Κωνσταντίνο είχε σκοπό τη βελτίωσή μας στον τομέα της φωτογραφίας, αλλά και της επικοινωνίας με τους άλλους ανθρώπους. Προσπαθήσαμε να ανοιχτούμε στους τουρίστες γνωρίζοντας τους και κάνοντας τους ερωτήσεις για να εξοικειωθούμε στο να προσεγγίζουμε πιο εύκολα άγνωστα άτομα, κάτι που θα μας χρειαστεί στην επίσκεψή μας στην Νάπολι, για το Alto Fest. Μιλήσαμε ταυτόχρονα και με κάποιους πλανόδιους μικροπωλητές και καλλιτέχνες που βγάζουν το ψωμί τους στον πεζόδρομο της Αεροπαγίτου.
   Ανάμεσά τους ξεχωρίσαμε το μικρό Σεμπάστιαν που κατάγεται απο τη Ρουμανία, είναι 12 χρονών και μένει στην Ελλάδα από 2 χρονών. Παίζει βιολί από 4 ετών που του έμαθε ο πατέρας του. Πηγαίνει σε ελληνικό σχολείο και ορισμένες φορές μετά το σχολείο πηγαίνει στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου με το βιολί του με σκοπό να βγάλει τα προς το ζην!

   Μαζί γνωρίσαμε και την αδερφή του Άννα Μαρία που μόλις είχε φέρει φαγητό στον αδελφό της. Η Άννα Μαρία που είναι 21 χρονών και ο αδερφός της άνηκαν σε μία εξαμελή οικογένεια. Εκείνη σήμερα έχει αποκτήσει ένα παιδάκι. Αργότερα μας μίλησε για τις δυσκολίες της ζωής και ότι πρέπει πάντα να κοιτάμε μπροστά όσο κι αν δύσκολα περνάμε. Μας τόνισε ότι την νοιάζει πιο πολύ το καλό του αδελφού της παρά το δικό της και ότι η οικονομική τους κατάσταση είναι άσχημη όπως στους περισσότερους. Γιαυτό μας αποκάλυψε ότι θα μπορούσε να κλέψει, για να έχουν κάτι στην τσέπη τους αλλά το έχουν αποφύγει, διότι όπως μας είπε είναι πολύ καλός και σωστός άνθρωπος!!
   Φάνηκε πολύ ευχαριστημένη που μας γνώρισε και ανοίξαμε τέτοιες συζητήσεις, γιατί εκτός από την οικογένεια της δεν έχει άλλα άτομα να μοιραστεί τις γνώμες της και αυτό την έκανε να νιώσει ωραία. Ανέφερε, επίσης πως η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό για έναν άνθρωπο και όχι τα λεφτά!
   Ήταν όχι μόνο μία διασκεδαστική μέρα αλλά πιστεύω και εκπαιδευτική για όλους μας. Είναι σπουδαίο να έχεις το θάρρος να γνωρίζεις νέα άτομα και να ανταλλάσσεις ιδέες και απόψεις ή ακόμη και δύσκολες.

Κείμενο: Aναστασία,Πάολα  Φωτό: Xάρης , Στράτος