Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Στο Αρμένικο σχολείο..



Πριν από λίγο καιρό  επισκεφτήκαμε ως μέλη της πολιτιστικής ομάδας του σχολείου μας το Aρμένικο σχολείο στην οδό Σαρκουδίνου 120 στο Δουργούτη. (Στην περιοχή αυτή εγκαταστάθηκε ο μεγαλύτερος  πληθυσμός προσφύγων από την Αρμενία μετά την Μικρασιατική καταστροφή το 1922, που εκτιμάται ότι ήταν περίπου 8.000 άτομα). Το Αρμένικο σχολείο συμπλήρωσε φέτος τα 50 χρόνια λειτουργίας του, όσα δηλαδή και το δικό μας σχολείο.

Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Οι ωραιότερες στιγμές μας...


   Σίγουρα οι πιό ωραίες....!!


Οι εκδρομές του Απριλίου προγραμματίστηκαν. Η πρώτη τάξη στα Τρίκαλα και η δευτέρα στό Καρπενήσι . Και οι δύο τριήμερες. Νωρίτερα στις 20 Μαρτίου θα γίνει και η εκδρομή της Ομάδας μας σε Επίδαυρο και Ναύπλιο (όπου θα επισκεφθούμε το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Harvard)
Από τις εκδρομές υπάρχουν βέβαια και οι καλύτερες αναμνήσεις. Ενα βίντεο χορταστικό - σε χρόνο και οχι μόνο- "ανέβασε" ο "δάσκαλος" Κωνσταντίνος Καβουλάκος στο YouTube Eίναι από την εκδρομή του 36ου το 1999 στο Δάσος της Δαδιάς.  Δείτε το κάνοντας κλικ Εδώ

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Ο ΠΡΩΤΕΑΣ της γειτονιάς μας..


Mε αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του κ.Κυριακόπουλου την τετάρτη δημοσιεύουμε την συνέντευξη του προέδρου του Πρωτέα και το αφιέρωμα που ακολουθεί. 
Το Νοέμβριο του 2012 πραγματοποιείται το πρώτο φεστιβάλ ΄΄ΠΡΩΤΕΑΣ΄΄  όπου κεντρική οδός του Νέου Κόσμου μετατρέπεται σε έναν απέραντο αθλητικό χώρο, όπου συμμετέχοντες παίζουν μπάσκετ ,ποδόσφαιρο, βόλεϊ, σκάκι, ενημερώνονται και  ψυχαγωγούνται από το 56ο Σύστημα Προσκόπων Ακροπόλεως, το ινστιτούτο Οδικής ασφαλείας Πάνος Μυλωνάς, ενώ την εμφάνισή τους  στο τουρνουά, το οποίο επισκέφθηκαν πάνω από 2.500 κάτοικοι της περιοχής, κάνουν  κλόουν, ταχυδακτυλουργοί δίνοντας ξεχωριστό τόνο στη γιορτή, η οποία θα αποτελέσει θεσμό για τον ΠΡΩΤΕΑ και το Νέο Κόσμο. Η ομάδα μας βρέθηκε εκεί και κατέγραψε όλες τις προσπάθειες των διοργανωτών και των συμμετεχόντων (βλέπε και παλαιότερη ανάρτηση κλικ εδώ)