Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Μια ακόμα εθελόντρια του "Σχολείου Αλληλεγγύης"


Και η κα Μαργαρίτη, πρώην διευθύντρια του 36ου Λυκείου Αθηνών (Νοεμβρίος 2007 - Ιούνιος 2010), η οποία απεικονίζεται στη φωτογραφία μαζί με την επίσης πρώην καθηγήτρια και διευθύντρια του σχολείου μας κα Φωτεινή Κολέτσου, παραδίδει μαθήματα στην ενισχυτική διδασκαλία του "Σχολείου Αλληλεγγύης", η οποία πραγματοποιείται με τη στήριξη εθελοντών καθηγητών। Η κα Μαργαρίτη ξεκίνησε ηδη την περασμένη εβδομάδα κάνοντας φυσική σε παιδιά της Α Λυκείου।

Οι μαθητριές της:
Δούκα Αρτεμισία
Ζάχου Χριστίνα
Μαγγίτα Αθανασία
Νικολακοπούλου Ηλιάνα

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

36ο Λύκειο Αθηνών-Τέλος.mpg


Η σπάνια φωτογραφία απο τον πρώτο αγιασμό του ΙΒ Θηλέων το 1962 , οταν δηλαδή λειτούργησε για πρώτη φορά το διδακτήριό μας, οπως επίσης και ο τίτλος της ανάρτησης, είναι από βίντεο που δημιούργησε ο πρωην καθηγητής και διευθυντής του σχολείου κ.Καβουλάκος ।
Το βίντεο περιλαμβάνει φωτογραφίες και βίντεο απο την ζωή του 36ου Λυκείου αλλά και ,πολύ ενδιαφέρον, υλικό απο το ΙΒ Θηλέων , το σχολείο απο το οποίο προήλθε το 36ο
Ολο το βίντεο μπορείτε να δείτε εδώ

Σημ: σύντομα θα δημοσιευτεί στο blog μας και αλλο φωτογραφικό υλικό απο το αρχείο του ΙΒ Γυμνασίου Θηλέων

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Στο σχολείο τα μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας.


Στο χώρο του σχολείου μας εχουν μεταφερθεί ήδη τα απογευματινά μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας του "Σχολείου Αλληλεγγύης" με την στήριξη εθελοντών καθηγητών.
Στην φωτογραφία διδάσκει το μάθημα της Έκθεσης η φιλόλογος, κυρία Θεμελίνα Κουτούζη , αδελφή του διευθυντή μας και απόφοιτη (1974) του ΙΒ΄ Γυμνασίου Θηλέων.

(Για την κα Κουτούζη ,η κα Κυριακή Καρδουλάκη - Σαμουήλ ,συμμαθητριά της, σε ενα mail που μας εστειλε ανέφερε :
<<........ η Θεμελίνα, ήταν στην χορωδία του 12ου Θηλέων και είχε εξαιρετική φωνή, ειδικά δε στο '' Ζήδρο μου παλικάρι μου" έκανε ένα εκπληκτικό σόλο !!>>)

ٍΣτην ομάδα των εθελοντών καθηγητών εχουν προστεθεί ήδη και οι κυρίες Σεβαστή Καστρίτη-φιλόλογος, Ελένη Λαμπροπούλου -μαθηματικός και οι κύριοι Κώστας Παπαλουκάς -μαθηματικός, Αρης Κυριαζής -φυσικός και Βαγγέλης Τσάτσης-φιλόλογος.

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Οι απόφοιτοι του 1975 του ΣΤ΄ Αρρένων

Και οι απόφοιτοι 1974-1975 του ΣΤ΄ Αρρένων δίνουν εδώ και ένα περίπου χρόνο το παρόν στο διαδίκτυο. Η διεύθυνσή τους στο facebook είναι 6ο Εξατάξιο Γυμνάσιο Αρρένων Αθηνών Μας την έδωσε ο κ. Χρ. Προβέζης και απο την σελίδα τους είναι και οι φωτογραφίες απο την εκδρομή, αλλά και απο το διδακτήριο.
η "κάτω αυλή" που υπήρχε πριν χτιστεί το νέο κτήριο του 36ου (6ου πλεον) Γυμνασίου
Η αυλή με τα υπόστεγα και τα αποδυτήρια πριν χτιστεί το κτήριο του 6ου Γυμνασίου



Η φωτογραφία αυτή είναι απο αίθουσα στον πάνω όροφο, αλλά "απο το άλλο τμήμα. Δεν θυμάμαι τα πρόσωπα..." μας είπε ο κ.Προβέζης. Οποιος μπορεί να βοηθήσει....




(Ευχαριστούμε τους παλιούς "συμμαθητές " για το υλικό)

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Αλληλεγγύη το καιρό της κρίσης (3)

Βιβλία και παιχνίδια για τους μικρούς μαθητές! 55 βιβλία για τους μαθητές του 6ου Γυμνασίου εξασφάλισε η Λέσχη Αλληλεγγύης Νέου Κόσμου। Τα βιβλία παράδωσε στην διευθύντρια του σχολείου ο κ।Χρήστος Προβέζης (απόφοιτος του "παλιού" 6ου-του ΣΤ Αρρένων το 1974) και μοιράστηκαν στην Χριστουγιεννιάτικη γιορτή ...
Αλλά και στο γειτονικό 95ο δημοτικό σχολείο ο κ।Χρήστος παρέδωσε 30 επιτραπέζια παιχνίδια που με χαρά δέχθηκαν οι μικροί μαθητές....

Χρόνια πολλά κ।Χρήστο!